45 держав вимагають від Росії звільнити Навального

Поділитися:

Заява від 45 країн із закликом до Росії звільнити опозиціонера Олексія Навального представила Раді ООН з прав людини в Женеві Польща. Відомо, що в основному це європейські країни, а також США, Австралія, Канада і Японія. Вони вважають дії проти опозиціонера політично мотивованими.

“Ми закликаємо РФ до негайного і беззастережного звільнення пана Навального і всіх незаконно чи довільно затриманих, в тому числі за здійснення прав на свободу мирних зібрань і об’єднань, свободу думок і їх вираження, а також свободу релігії і переконань”, – йдеться в заяві. У ньому також висловлюється стурбованість великою кількістю арештів протестуючих, які висловлювали підтримку Олексію Навальному.

Слід зазначити, що постпред Великобританії при ООН Джуліан Брейтуейт назвав ганебною ситуацію з ув’язненням опозиціонера до в’язниці після передбачуваного отруєння і відмови влади розслідувати його.

Нагадаємо, що четверо російських силовиків потрапили під нові санкції Євросоюзу через справу Навального. Крім того, соратники самого політика раніше закликали до санкцій проти російських мільярдерів. Однак, підсумкове рішення Євросоюзу навряд чи суттєво вплине на російську економіку.

Раніше повідомлялося, що Олексій Навальний отримав 3,5 роки колонії, станом на зараз його вже етапують до виправної установи під Москвою. При цьому світові лідери з учорашнього дня висловлюються на адресу Московського міського суду, політики РФ щодо Навального.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу