Зеленський підписав закон про реформу АРМА

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський підписав закон № 5141 про реформу АРМА. Про це повідомила народний депутат Верховної Ради.

Документ, зокрема, забороняє продаж активів до судового рішення, уточнює процедуру зберігання та управління майном, передбачає можливість власникам активів самостійно подати завірене рішення суду про скасування арешту й повернення майна.

«‎Рішення, на яке всі чекали 1,5 роки! Президент підписав Закон № 5141 про реформу АРМА. Завдяки ньому Нацагентство з менеджменту активів втрачає монополію на одноосібне прийняття рішень про продаж арештованих активів до вироку суду»,‎ — йдеться у повідомленні.

Також вона зазначила, що АРМА зможе здійснити продаж лише тих активів, які швидко псуються чи знецінюються, вартість зберігання яких протягом року перевищує 50% вартості самого майна, або ж власник яких самостійно надав нотаріально завірену згоду на їх реалізацію.

Згідно з інформацією, закон набуде чинності з 1 листопада 2021 року.

Нагадаємо, в українському уряді обрали тимчасово виконуючого обов’язки голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів. Посаду отримав Дмитро Жоравович.

Крім того ми писали, що адвокат АРМА повідомив, що буде оскаржено рішення суду про відсторонення від виконання обов’язків керівництва Національного агентства з питань виявлення та управління активами, одержаними від корупційних злочинів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу