Керівництво АРМА подало в суд

Поділитися:

Адвокат АРМА повідомив, що буде оскаржено рішення суду про відсторонення від виконання обов’язків керівництва Національного агентства з питань виявлення та управління активами, одержаними від корупційних злочинів.

«‎На сьогодні вже подано апеляційні скарги, і ці судові рішення оскаржуються»‎, — сказав адвокат АРМА.

Водночас він зазначив, що підозри нинішньому керівництву АРМА, що висунуті правоохоронцями, базуються на свідченнях попередніх керівників відомства.

«Ми однозначно оскаржуємо судові рішення. Будемо доводити свою правоту, однозначно ініціюватимемо низку слідчих дій. Ми готові приходити до слідчих, надавати покази, додаткові документи, додаткові свідчення — усе, що потрібно для встановлення в даному кримінальному провадженні, що ніяких дій, які могли б мати ознаки злочину, не було вчинено», — наголосив адвокат.

У свою чергу заступник голови АРМА, якого суд відсторонив від обов’язків, вважає це політичним тиском з метою зміни керівництва агентства.

«Всі аргументи цієї підозри є надуманими. Я можу пояснити це лише спробами політичного тиску та бажанням когось змінити нинішнє керівництво АРМА шляхом його відсторонення, призначення нового ТВО та зміни керівного складу агентства. Поки йтимуть судові тяганини, буде поставлено тимчасове керівництво, можливо, буде змінено кадровий склад, і це призведе до наслідків, що буде важко відновити все те, що зараз існує» — зазначив він.

Раніше повідомлялося, що чиновників АРМА підозрюють в корупції на 400 тис. доларів. За інформацією Служби безпеки, чиновники вступили в змову з приватними адвокатами, що дозволило їм незаконно привласнити майно, яке знаходиться під контролем відомства. Йдеться про заарештованих судом і переданих в управління агентству 395 тисячах доларів.

Також ми писали, що чиновники АРМА пішли під суд.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу