Юристи дали правову оцінку хакерській атаці на сайт «Першого ділового»

Поділитися:

«Перший діловий телеканал» вже повідомляв, що сьогодні уранці на його сайт було здійснено хакерську атаку з Росії.

Повоєнний Донбас — величезна територія, яка сильно постраждала від військової агресії Російської Федерації й бойовиків з ОРДЛО. Однак сьогодні зрозуміло, що відновлення та реконструкція йдуть швидкими темпами. Журналісти «Першого Ділового» підготували ряд сюжетів, які б підтверджували це.

Вони прозвучали в ефірі та публікувалися на сайті телеканалу. Відразу після публікації матеріалу про будівництво Палацу культури «Будівельник» наш сайт атакували хакери з Російської Федерації. І сторінка з матеріалом стала недоступною. Що не так з будівництвом, яке затягнулося на роки?

Матеріал журналістів «Першого Ділового телеканалу» про те, що Палац культури “Будівельник” на Донбасі залишився довгобудом, відразу став популярним. На жаль, шанувальниками нашої роботи виявилися росіяни, російські спецслужби та хакери. Тому вже сьогодні вранці сторінка, на якій був розміщений матеріал на нашому сайті, зазнала хакерської атаки. Отже, деякий час цей матеріал був недоступний. Як з’ясували наші системні адміністратори, хакерська атака велася з території Російської Федерації.

Як відзначив юрист компанії «Турій та партнери» Андрій Турій, дії осіб, що здійснили хакерську атаку, підпадають під ознаки злочину передбаченого статтею Кримінального кодексу України 361 «Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку».

«З огляду на відсутність нормальних відносин з країною агрессором, вважаю малоймовірною можливість реального притягнення до відповідальності злочинців», – прокоментував ситуації Андрій Турій.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу