Витік даних стався на сервісі Cloudfare: постраждали українські сайти

Поділитися:

Масштабний витік даних на сервісі Cloudfare стався сьогодні, 26 липня. Про проблеми з сервісом, який використовують для захисту від DDoS та інших кібератак, повідомили в Раді національної безпеки України. За інформацією РНБО, безліч українських сайтів постраждали.

Так, користувачі інтернету можуть тимчасово втратити доступ до е-сервісів і міським сайтам.

«Фахівці Національного координаційного центру кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України виявили в DarkNet опублікований перелік з майже 3 мільйонів сайтів, які використовують сервіс Cloudflare для захисту від DDoS і ряду інших кібератак», – йдеться в повідомленні відомства.

Відомо, що в цьому переліку містяться реальні IP-адреси сайтів, що робить їх уразливими до кібератаки. Налічується щонайменше 45 сайтів з доменом gov.ua (офіційні сайти державних структур) і понад 6,5 тисячі з доменом ua.

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки і Європейський Союз вирішили консолідувати власні зусилля по частині боротьби з російськими, китайськими і північнокорейськими кібератаками і підтримати в цьому питанні Україна. Про це повідомляє прес-служба Міністерства цифровий політики України.

Нещодавно ряд послів країн ЄС вирішив заморозити активи низки служб розвідки РФ, Китаю і КНДР.

Раніше повідомлялося, що проти Росії можуть бути зроблені нові санкційні заходи. Прокуратура Німеччини має достатньо доказів причетності Росії до хакерської атаки на сайт Бундестагу в 2015 році.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу