В Україні заборонили польоти АН-26

Поділитися:

Уряд України заборонило навчальні польоти літаків АН-26 та їх аналогів на час проведення розслідування катастрофи в Харківській області.

«Сьогодні президент України дав доручення заборонити навчальні польоти літаків Ан-26 і їх аналогів. Дане доручення адресую міністру оборони », – сказав Прем’єр-міністр під час позачергового засідання уряду.

Відомо, що заборона встановлюється з 26 вересня на час проведення розслідування і з’ясування причин авіакатастрофи в Чугуєві.

Крім цього, для забезпечення об’єктивного розслідування Міністру оборони було доручено усунути від виконання службових обов’язків посадових осіб, які були залучені до організації польоту.

Нагадаємо, що в Харківській області, недалеко від Чугуєва впав і загорівся літак АН-26, на борту якого знаходилися курсанти Харківського університету Повітряних сил ЗС України.

«Під Чугуєвом впав літак, є загиблі … Є ті, хто вижив», – повідомив глава Харківської ОДА Олексій Кучер.

Раніше повідомлялося, що в Державному бюро розслідування сказали, що перевіряються наступні версії: катастрофа через технічну несправність літака; катастрофа через неналежне виконання екіпажем своїх обов’язків; неналежне виконання службових обов’язків особами, відповідальними за управління польотами; неналежне обслуговування і підготовка літаків до польоту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу