В Ірані горить нафтопереробний завод

Поділитися:

На нафтопереробному заводі в Тегерані сталася масштабна пожежа, інформує телеканал “Перший Діловий“. Причина інциденту – витік на одному з резервуарів НПЗ місткістю 20 тис. барелів. Вогонь поширився від аварійної газової труби.

У ЗМІ з’явилася інформація, що горіли загалом 18 резервуарів НПЗ, однак представники заводу вже спростували це, кажуть – пожежа торкнулася тільки одного резервуара. Працівники нафтопереробного заводу відкидають можливість версії підпалу та саботажу та переконують – лихо сталося з технічних причин.

Пожежу вдасться загасити лише через 12 годин після її початку, адже немає іншого вибору як дочекатися повного вигорання матеріалу в резервуарі. Влада столиці закликала населення Тегерана покинути прилеглі райони до вирішення інциденту. Тим часом, для відновлення виробництва на НПЗ вже докладаються зусилля. Зауважимо, тегеранський НПЗ є найбільшим в Ірані, він забезпечує близько 15% його нафтопереробних потужностей.

Нагадаємо, Шрі-Ланка переживає найбільшу екологічну катастрофу в своїй історії: мальовничі пляжі популярних курортів завалені мікропластиком після пожежі на вантажному судні MV X-Press Pearl, який перевозив 25 тонн азотної кислоти, гідроксиду натрію та інших небезпечних хімікатів, а також 28 контейнерів з сировиною для виготовлення пластикових пакетів.

Також ми писали, що наприкінці березня в Індонезії сталася велика пожежа на нафтопереробному заводі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу