У Казахстані – вибух на складах боєприпасів

Поділитися:

У Казахстані стався масштабний вибух на військовому складі боєприпасів: трагедія трапилася в Жамбильській області в четвер, 26 серпня. Про це повідомляє міністр оборони Казахстану Нурлан Єрмекбаєв в рамках свого брифінгу.

Він заявив, що під час вибуху загинули 4 військовослужбовців: військовий прокурор Південного регіону полковник Капезов; сержант, який служив за контрактом, Марат Мешінбай; єфрейтор за контрактом Руслан Жанболатов і службовець воєнізованої охорони Оразбек Далібаєв. Ще приблизно 44 людини постраждали, з них 6 у критичному стані.

У своїй заяві міністр висловив слова співчуття сім’ям загиблих і уточнив, що кількість загиблих може зрости оскільки на поточний момент декілька людей, які були в той час на об’єкті – не виходять на зв’язок.

За даними чиновника, інцидент трапився внаслідок пожежі на складі військової частини. Поки що фахівці говорять про шість вибухів.

Важливо сказати, що сам міністр на тлі цієї події заявив про те, що готовий скласти свої повноваження. Цікаво, а скільки у нас було відставок після подібних інцидентів? Хто поніс за подібні випадки реальну відповідальність?

Нагадаємо, що за підсумками четверга, 26 серпня, в Кабулі через теракт загинуло понад 60 осіб. Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров’я Афганістану.

Йдеться про вибухи, які сталися в центральному аеропорту Кабула.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу