У Франції протестують працівники гірськолижних курортів

Поділитися:

Працівники французьких гірськолижних курортів влаштували акцію протесту біля в’їзду в тунель Фрежюс в Савої. Люди вимагають відновити роботу гірськолижних станцій і підвищити їм компенсацію за тимчасові збитки. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що зі 120 тисяч зимових сезонних робітників у Франції 100 тисяч працюють у кафе, готелях і ресторанах. Їх взяли на роботу і вони залишилися без грошей.

При цьому розв’язання проблеми було: наприклад змусити роботодавців найняти людей, а потім дати працівникам допомогу з безробіття, але цього не зробили.

Учасники акції вимагатимуть зустрічі з президентом Франції. Люди хочуть, щоб сезонним працівникам виплачували таку ж допомогу, як і тим співробітникам гірськолижних курортів, які мають постійні контракти. Інакше – кажуть вони – вже в квітні відбудеться соціальна катастрофа.

Слід зазначити, що з 12 млрд євро всіх заробітків Савойського регіону – 4 мільярди припадали на гірськолижні курорти.

Нагадаємо, що за даними місцевих ЗМІ, в Росії кількість затриманих на акціях на підтримку опозиціонера Олексія Навального досягло майже 5 тисяч. Крім того, дружину Навального Юлію відпустили з відділення поліції в Москві.

Раніше повідомлялося, що співпраця на 200 мегаватів за 20 млн євро. Україна і Франція почнуть будівництво так званих energy storage – енергонакопичувальних потужностей «Укренерго».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу