СБУ знову проводить обшуки на УЗ

Поділитися:

Служба безпеки України викрила корупційну схему на закупівлі запчастин до локомотивів. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового».

Слідчі з’ясували, що керівник підрозділу регіональної філії налагодив систему «відкатів» за перемогу в тендерах на поставку комплектуючих до рухомого складу. Для реалізації угоди її учасники штучно завищували вартість відповідної продукції. А свої «послуги» чиновник оцінював в 5-10% від загальної суми укладеного договору. Більш того, за хабар гарантував підприємцям перемогу в тендері. Ті ж в свою чергу мали передавати гроші через посередника на банківську картку близького родича чиновника.

Як відомо, критичний стан справ в «Укрзалізниці» став одним з головних питань засідання РНБО. Станом на сьогодні в компанії тимчасове керівництво. Зокрема, посаду обійняв міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Раніше ми повідомляли, що «Укрзалізниця» втрапила у черговий корупційний скандал. Схема розкрадання бюджетних коштів вже давно відпрацьована — маніпуляції з цінами на товари і послуги, які замовляє перевізник. І вкотре йдеться про мільйонні розкрадання. Цього разу слідчі нарахували 7 з половиною мільйонів гривень збитків для держави. А все через змову чиновників Криворізької філії держкомпанії.

Також повідомлялося, що «Укрзалізниця» у зв’язку зі складним фінансовим становищем вирішила заморозити виплати низки преміальних нарахувань.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу