УЗ «заморозила» виплату премій

Поділитися:

«Укрзалізниця» у зв’язку зі складним фінансовим становищем вирішила заморозити виплати низки преміальних нарахувань. Про це пишуть ЗМІ, посилаючись на документ, який засвідчує це.

Відповідно до копії листа голови правління компанії Івана Юрика, адресованому головному бухгалтеру, керівникам і бухгалтерам структурних підрозділів від 5 липня, премії та надбавки заморозять на невизначений термін. Вказано, що виплати за квітень – червень будуть здійснені виключно за особливою вказівкою керівництва підприємства.

За інформацією джерел в Мінінфраструктури, підприємство взяло кредит на близько 900 мільйонів гривень для того, щоб виплатити основну частину заробітної плати працівникам компанії.

Разом з цим, підприємством було перераховано Кабінету міністрів 750 мільйонів гривень дивідендів за 2019 рік, оплата яких була відкладена через пандемію коронавірусу.

Раніше у березні цього року профспілки вимагали від керівника УЗ погасити борги і підвищити зарплати працівникам. Нове керівництво обіцяло не лише виконати вимоги, а й підвищити заробітні плати на 10%.

Раніше ми повідомляли, що суди можуть не отримати повного фінансування у 2022 році. У Раді суддів повідомляють, що до 15 вересня Раді мають представити проект держбюджету-2022. Його готують так, що майже всі розпорядники бюджетних коштів мають «стелі» на рівні 2020-го року.

Також ми писали, що, за інформацією ЗМІ, «Нафтогаз України» виплатив 12,7 мільйона ​​доларів премії Андрію Коболєву після його звільнення з посади керівника цієї компанії.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ