Протести в Бейруті – місцеві вимагають відставки уряду

Поділитися:
У центрі Лівану розпочалися масові протести на тлі трагедії, яка сталася в порту Бейрута: 4 серпня там підірвалися 2700 тонн запасів аміачної селітри, які стали причиною гуманітарної катастрофи і сотні смертей. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.
Вказується, що на тлі цих хвилювань жителі обурилися корупцією і халатністю місцевих чиновників, які вчасно не утилізували небезпечні речовини, що залишалися на території Бейрута ще з 2013 року.
Повідомляється, що на протест вийшли сотні незадоволених людей, які в рамках мітингу вчинили бійку з місцевими правоохоронцями.
Тоді поліції довелося застосувати проти співгромадян сльозогінний газ.
Відзначимо, що на даний момент число офіційних загиблих в рамках катастрофи досягло 158 осіб. Перші похоронні процесії вже розпочалися.
Однак і по цей момент кількість смертей в рамках катастрофи не є остаточною, адже й наразі в Бейруті відбуваються пошукові операції за зниклими людьми.
Нагадаємо, як прокоментував ситуацію український політолог Руслан Бортник, ризик виникнення аналогічних техногенних катастроф в Україні залишаються вкрай високими. Тут актуально говорити навіть не про повторення катастрофи в Бейруті, а про повтор трагічного досвіду самої України.
Тим часом, головного підозрюваного винуватця в катастрофі, яким виявився росіянин, шукають на Кіпрі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу