Пожежі охопили Грецію і США

Поділитися:

Греція і Сполучені Штати Америки страждають від масштабних пожеж. Про це повідомляють ЗМІ, а також профільні міністри уряду.

Так, в Греції катастрофа почалася в таборі біженців Морія, який дислокується на грецькому острові Міділлі. На момент події табір служив притулком для 3 тисяч мігрантів.

За даними міністра з питань міграції Гіоргос Кумутсакос, подія трапилася в середу, 9 вересня. На цей час всіх людей, які втратили притулок, розмістили в окремих наметах поруч з постраждалим табором. Зараз там перебувають близько 1250 осіб.

“Ми зіткнулися з безпрецедентною гуманітарною кризою. Ситуація в таборі спровокувала сильну пожежу. Центр зруйнований. Тисячі людей залишилися без даху над головою“, – заявив міністр.

Аналогічне лихо спостерігається на полях США в штаті Орегон, де вогонь активно поширюється по житлових районах. Вперше займання вогню  розпочалося декілька днів тому в центральній частині Каліфорнії.

Наразі вогняна стихія все ще поширюється по території. Постраждалих більше десятка, пошкодження фіксуються навіть у самих пожежників.

В Україні з початку 2020 року вигоріло 100 тисяч гектарів лісу. Водночас у 2000 році вигоріло близько 10 тисяч гектарів.

У Національному університеті біоресурсів і природокористування повідомили, що в 80-ті роки під час лісових пожеж «гинуло» по 3 тисячі гектарів на рік, в 90-х – 5 тисяч. Зараз рік ще не закінчився, а вже згоріло 100 тисяч гектарів лісу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу