НБУ буде співпрацювати з кіберполіцією

Поділитися:

У Національному банку України повідомили, що НБУ та Кіберполіція уклали Меморандум про співпрацю в сфері кібербезпеки і кіберзахисту.

Меморандумом передбачено, що Нацбанк та Кіберполіція будуть поєднувати ресурсний та професійний потенціал у співпраці. Зокрема, у зборі та аналізі фактів вчинення кіберзлочинів та проявів кібершахрайства в банківському і фінансовому секторах України.

Також зазначається, що сторони будуть спільно координувати дії відповідно до законодавства України в разі виявлення кіберзагроз та кіберзлочинів в фінансових установах. Крім того, співпраця передбачає взаємодію в напрямку попередження та припинення витоку в інтернет інформації, яка є власністю держави, або інформації з обмеженим доступом, вимога щодо захисту якої встановлена ​​законом.

Водноча НБУ спільно із Кіберполіцією мають намір проводити превентивну роботу стосовно підвищення обізнаності громадян про кібербезпеку.

Раніше ми повідомляли, що столичні працівники кіберполіції викрили фейкові інвест-проекти під виглядом онлайн платформи.

Також ми писали про те, що у Німеччині вперше за всю історію держави оголосили режим надзвичайної ситуації через хакерську атаку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу