NASA припинила співпрацю з Ілоном Маском

Поділитися:

Національне управління США з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) призупинило виконання контракту з розробки системи висадки людини на місячну поверхню до листопада 2021 року. Головним підрядником є американська приватна аерокосмічна компанія SpaceX.

Згідно з інформацією, NASA вирішило заморозити контракт для прискорення ходу судового розгляду. Йдеться про звернення компанії Джеффа Безоса Blue Origin в суд США з вимогою перевірити правомірність винесеного NASA рішення про вибір компанії Ілона Маска SpaceX для розробки системи висадки людини на Місяць в 2024 році.

«NASA добровільно припинило роботу з SpaceX над системою висадки людини на Місяць (HLS) з 19 серпня по 1 листопада. В обмін на тимчасове припинення роботи сторони домовилися про прискорений проведенні судових розглядів, які завершаться 1 листопада», — повідомив представник NASA .

Зазначається, що NASA не надало можливості Blue Origin переглянути їх заявку на участь в конкурсі, коли відомство оголосило про скорочення бюджету програми з $ 3,3 млрд до $ 850 млн. Від початку планувалося, що для участі в програмі можуть бути обрані два учасники конкурсу. Проте, такий варіант став неможливим через недостатній бюджет.

30 липня Рахункова Палата США відкинула заявлений протест, підтвердивши легітимність отримання компанією Маска контракту. Згідно з її рішенням, NASA не порушило жодних правил при виборі переможця.

Нагадаємо, що на початку липня вертоліт-безпілотник Національного космічного агентства США знову здійснив обліт над поверхнею Марса.

Також ми писали про те, що NASA готується до запуску ракети спільно з Україною.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу