На Запорізькій ТЕС аварійно відключили один з енергоблоків

Поділитися:

І ще одна аварія на підприємстві, яке належить бізнесмену Рінату Ахметову. На Запорізькій ТЕС, яка є частиною холдингу ДТЕК, відмовила гідравлічна система регулювання турбіни, повідомляють журналісти телеканалу «Перший Діловий».

Четвертий енергоблок довелося відключити. Нині там ремонтні роботи. У компанії кажуть, нині запевняють, відімкнення енергоблоку не вплинуло на електропостачання та водозабезпечення споживачів. Ось тільки за останні кілька днів – це вже друга надзвичайна ситуація на підприємстві. Цими вихідними ремонт розпочали і на першому енергоблоці Запорізької ТЕС через свищ в котлі паливника.

Причина постійних аварійний відключень – використання застарілого та неякісного технічного оснащення. Про це вже неодноразово заявляли не лише у експертному середовищі. А й відверто заговорили посадовці та силовики. Зокрема, раніше у СБУ наголошували, що керівництво ТЕС лише формально виконує заходи, до яких закликають акти розслідувань аварії, однак на практиці жоден із них досі не доведено до кінця.

Нагадаємо, аварія на «Маріупольському металургійному комбінаті імені Ілліча», який входить у «Метінвест Холдинг». Стався викид гарячого пилу з агломератної машини. Як наслідок: 5 людей дістали опіки. Нині вони в лікарні з травмами різного ступеня тяжкості.

Також ми писали, що у Рівному сталася аварія на місцевому хімічному заводі «Рівнеазот». На даний момент у цій справі вже відкрили відповідну кримінальну справу. Як повідомляє пресслужба головного управління Національної поліції в Рівненській області, подія сталася через розгерметизацію трубопроводу на ділянці підігріву хвостових газів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу