На півночі Австралії – велика повінь

Поділитися:

Згідно з інформацією місцевих ЗМІ, влада Сіднея розпорядилися евакуювати більшу частину міста через ризик повеней. Уряд Австралії оголосило про стан стихійного лиха в деяких регіонах.

Так, за заявою чиновників, всі, хто живе в низько розташованих районах Сіднея, повинні виїхати звідти. Очікується, що протягом 12 годин в місті випаде до 100 мм дощу, а в деяких районах – до 300 мм.

Відомо, що в центрах аварійної евакуації, які створили у всіх штатах Австралії, збираються сотні людей. Напередодні, 20 березня, річка Варрагамба – головне джерело води Сіднея – початку розливатися вперше за останні роки, що значно погіршило ситуацію.

Зливи та сильний вітер, ймовірно, триватимуть до кінця наступного тижня, а повені припиняться до четверга.

Слід зазначити, що деякі школи в постраждалих районах закриють, мешканців просять залишатися працювати вдома.

Нагадаємо, що в Австралію несподівано прийшов сніг. Опадів так багато, що влада не встигає прибирати сніг, а він впливає на інфраструктуру і місцевих жителів. Через сніг 750 будинків залишилися без світла через обриви ліній електропередач.

Раніше повідомлялося, 7 лютого в одному з індійських штатів сталася катастрофа – гірський льодовик зійшов вниз, величезна маса льоду і води стала причиною виходу з берегів річки Дхауліганга. Стихійне лихо сталося в штаті Уттаракханд, вже відомо, що є жертви.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу