МВС і СБУ шукають 9 млрд. гривень з банку «Аркада»

Поділитися:

Глава Міністерства внутрішніх справ повідомив про те, що правоохоронні органи країни відкрили кримінальне провадження щодо можливої ​​розтрати 9 млрд гривень, які були зібрані в фондах фінансування будівництва банку “Аркада”.

За словами глави відомства, питання банку “Аркада” буде вирішене і вкладники не постраждають ні в фінансовій, ні в інвестиційно-будівельної частини.

Про притягнення до відповідальності винних заявили і в СБУ.

“Якщо в ході слідства буде встановлено, що були зловживання, була задіяна злочинна схема розкрадання коштів, а справа ведеться по ст. 191 і 364 Кримінального кодексу України, вважаю, що винні особи в будь-якому випадку повинні бути притягнуті до відповідальності”, – говорять фахівці СБУ.

Нагадаємо, що Служба безпеки України запобігла розкраданню понад 10 млн гривень під час закупівлі захисних масок для потреб донецького регіонального філіалу «Укрзалізниці». Про це повідомляє прес-служба СБУ.

У відомстві зазначили, що таку схему привласнення державних коштів розробила жителька Краматорська, яка планувала поставити «Донецької залізниці» понад 700 тисяч масок сумнівного походження за цінами, значно вище за ринкову вартість.

Раніше повідомлялося, що недавно Державне агентство інфраструктурних проектів уклало договір на 180,4 мільйона гривень з компанією «Українські системні інновації». Договір стосується установки камер автофіксації.

У 2020 році намічається установка 220 камер відео- та фотофіксації правопорушень. Кожна одиниця устаткування обійдеться державному бюджету в 820 тисяч гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу