КСУ продовжує захищати суддю Тупицького

Поділитися:

У прес-службі Конституційного суду України заявили, що КСУ провів збори суддів 5 січня і в черговий раз розкритикував указ президента Володимира Зеленського про відсторонення глави відомства Олександра Тупицького з посади судді.

Відомо, що КСУ знову назвав незаконним указ Зеленського про відсторонення Тупицького і заявив, що подібні порушення Конституції можуть призвести до блокування роботи суду.

Крім того, в Україні продовжує розвиватися конституційну кризу, головними учасниками конфлікту якого є Конституційний суд і Офіс президента.

Початок був покладений після ряду скандальних рішень Конституційного суду. Виходячи з цих рішень Офіс Зеленського і сам глава держави неодноразово заявляли про необхідність перезапуску КСУ.

Каталізатором для ворожнечі між відомствами стала публікація «плівок Тупицького» – вони свідчать, що нинішній глава Конституційного суду брав тіньову участь в приватизації «Зуєвського енергомеханічного заводу». Після цього його викликали до Офісу генпрокурора. Тупицький не прийшов, тому про підозру йому повідомили поштою.

Зеленський також провів засідання Ради нацбезпеки і оборони, після якого усунув Тупицького з посади судді КСУ. Однак в самому суді такий указ глави держави вважають юридично нікчемним, а також пригрозили Зеленському відповідальністю.

Нагадаємо, що Голова Конституційного суду України Олександр Тупицький не прийшов до Офісу Генерального прокурора України, куди його запрошували з’явитися в понеділок, 28 грудня.

Раніше повідомлялося, що звинувачення поки не планує просити про обрання Тупицькому запобіжного заходу. І кримінальну справу стосується не скандального рішення Конституційного суду, а в минулому судді.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу