До жовтня влада розробить закон про агломерації

Поділитися:

До жовтня влада розробить новий законопроект щодо створення в Україні агломерацій. Про це повідомив глава підкомітету Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

«У жовтні маємо зареєструвати новий законопроєкт щодо агломерацій, але все залежить від того, як громади домовляться між собою з приводу концептуальних моментів», — зазначив парламентарій.

Він підкреслив, що попередній законопроект був недосконалим, тому Верховна Рада навесні цього року відправила його на доопрацювання.

«Законопроект був справді недосконалим, і у нас триває діалог з громадами щодо напрацювання нового документа. Зокрема, зустрічаємося з асоціацією «Київська агломерація», також плануємо дискусії зі Львовом та в інших регіонах», — додав він.

Парламентарій додав, що наразі тривають дискусії з громадами в межах яких обговорюються ключові речі щодо функціонування агломерацій.

«Наприклад, щодо моделі взаємодії в агломерації — добровільна чи адміністративна. Я прихильник адміністративної, тому що це важливо для ухвалення рішень у майбутньому, щоб уникнути ситуації, коли будь-яка громада може добровільно відмовитись закладати у свій бюджет фінанси на діяльність такої агломерації та вирішення якогось спільного питання, при цьому інші — закладають. Також вивчаємо закордонний досвід співпраці метрополії та навколишніх населених пунктів у межах агломерації», — сказав глава підкомітету.

Нагадаємо, Зеленський підписав закон про режим «без паперів». Режим paperless («без паперів») призведе до помітного спрощення отримання цілого ряду послуг в Україні.

Також ми повідомляли, що президент України Володимир Зеленський підписав закон № 5141 про реформу АРМА.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу