У Києві прощаються з Борисом Патоном

Поділитися:

У суботу, 22 серпня, українська нація урочисто прощається з вітчизняним ученим і Героєм України Борисом Патоном. Провідний спеціаліст фізики помер в середу, 19 серпня.

Повідомляється, що на момент смерті вченому виповнилося 101 рік. Він прожив досить довго попри на наявність різних серцево-судинних захворювань.

У суботу вся нація вийшла на вулиці столиці для того, щоб попрощатися з відомим діячем.

За даними ЗМІ, на траурні похорони прийшов сам президент України Володимир Зеленський в компанії своєї дружини Олени. Також на заході був присутній голова Офісу президента та експрезидент країни Леонід Макарович Кравчук.

В останню путь Бориса Патона проводжають в клубі Кабінету міністрів України. Ховати будуть на центральному Байковому кладовищі.

Важливо сказати, що в історію вітчизняної науки вчений увійшов, як винахідник електрозварювання м’яких тканин.

Нагадаємо, що раніше на полях США в місті Міннеаполісі пройшла церемонія прощання з Джорджем Флойдом, який загинув 25 травня від рук поліцейського. Закрита труна була виставлена в залі Північного центрального університету.

На церемонії були присутні друзі та близькі Флойда, актори, музиканти, правозахисники та декілька членів Конгресу. Першим до гробу підійшов мер Міннеаполіса, Джейкоб Фрей. Він не зміг стримати сльози, опустившись на одне коліно.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу