Amazon купив кіностудію MGM

Поділитися:

Нове велике поглинання на ринку кіноіндустрії. Інтернет-гігант Амазон купує голлівудську кіностудію «Метро-Голдвін-Майєр», відому своєю заставкою з живим левом. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Угода обійдеться компанії в 8,45 млрд доларів, і її вже назвали найбільшою в своєму роді від початку століття.

Власники корпорації обіцяють – концепцію кіностудії не мінятимуть. І будуть надавати підтримку як традиційного кіно, так і телевізійному формату.

Амазон отримає право на стрімінг всій кінотеки. Найдорожчий з активів – серія фільмів про Джеймса Бонда. Стрімінговій сервіс Амазон, який називається «Прайм Нау» – за кількістю передплатників в 150 мільйонів вже випередив Дісней. Але поки поступається Нетфліксу.

Конкуренція на цьому ринку все жорсткіше. Наприклад, недавно про злиття оголосили компанії Уорнер-Медіа і Діскавері – також з прицілом на розширення стрімінгових сервісів.

Студія Метро-Голдвін-Майєр – одна з найстаріших, її історія налічує понад сто років. До недавнього часу саме вона залишалася однією з останніх компаній подібного масштабу, не поглинула великими конгломератами. Вперше про її продаж заговорили в кінці 2020 го року.

Нагадаємо, що найбагатша людина в світі – не технологічний магнат. Топ мільярдерів очолив француз Бернар Арно – власник компаній Dior, Louis Vuitton і Moёt Hennessy.

Раніше повідомлялося, що через коронавірусну пандемію дату проведення 74-го Каннського кінофестивалю перенесли, повідомили організатори в твіттері. Як зазначається, захід, який планували провести з 11 по 22 травня, перенесли на липень. Так, на 6 липня запланована церемонія відкриття кінофестивалю, на 17 липня – урочисте закриття.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу