Зеленський заявив, що Україна цікавить інвесторів більше, ніж деякі країни ЄС

Поділитися:

Попри антирекламу Україна привабливіша для інвесторів, ніж низка країн Європи. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю одному з українських каналів, передає «Перший Діловий».

За його словами, багато іноземних бізнесменів зацікавлені в тому, аби виставити Україну в негативному світлі. Передусім, щоб наша держава не могла вийти на міжнародний ринок. Адже люди працюють тут задешево. Саме тому через потужну антирекламу на якийсь час впала інвестиційна привабливість України, пояснив Зеленський.

Торік через пандемію коронавірусу відтік прямих іноземних інвестицій був найбільшим за останні 20 років і перевищив 860 млн доларів.

Днями, про інвестиційну привабливість України заговорили і в Естонії. Президент країни Керсті Кальюлайд закликала співгромадян торгувати з Україною, але не інвестувати в українські проекти. За її словами, картина реформ в Україні повна нюансів. А естонці, які вкладали свої гроші, неодноразово їх втрачали.

Водночас, на думку експерта, не дивлячись на зростання індексу інвестиційної привабливості, Україна все одно перебуває в негативній зоні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу