Зеленський підписав закон про фінансові ринки

Поділитися:

Гарант Конституції України підписав закон про внесення змін до законодавчих актів для полегшення залучення інвестицій і введення нових фінансових інструментів.

У документі, який опублікований на порталі парламенту сказано, що закон є оновленим законопроектом №9035 “Про деривативи і фінансові ринки” і імплементує, обов’язкові в Європейському союзі, вимоги актів MiFID II, MIFIR, EMIR.

Документ передбачає створення оператора регулювання ринку для забезпечення розробки і дотримання умов, створення центрального сховища для повноцінного функціонування ринків похідних фінансових інструментів і введення центрального контрагента для зняття і усунення ризику недотримання домовленостей.

Також в законі прописано впровадження диференційованого підходу до ліцензування фінансових посередників.

У фінансовому розділі заплановані введення деривативних контрактів, депозитних сертифікатів банків і випуск за новою процедурою більш захищених корпоративних облігацій.

Також передбачається введення загальних норм випуску похідних цінних паперів, регламентує ліквідаційний неттинг.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський підписав закон про легалізацію грального бізнесу. Такі дані надала прес-служба Верховної Ради України.

Відомо, що документ пропонує обмежити кількість ліцензій для гральних закладів. Крім цього, пропонується встановити обов’язкову верифікації гравців при прийомі ставок і реєстрацію виграшів в системі онлайн-моніторингу.

Також ми сообщали, що Президент України Володимир Зеленський підписав закон № 3658 про зменшення тарифу для джерел відновлюваної енергії – зеленої енергетики

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу