Запуск БЕБ знову відклали

Поділитися:

В Україні на два місяці перенесено старт роботи нового відомства – Бюро економічної безпеки. Таку новину сповістив у Telegram-каналі один з народних обранців, голова парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк.

За його словами, запуск БЕБ відбудеться не 26 вересня, як планували, а 26 листопада.

«З огляду на останні події з формуванням цього органу, то яка вже різниця між податковою міліцією та новим органом БЕБ», – зазначив нардеп.

Як відомо, у травні поточного року урядом було створено Бюро економічної безпеки. Новостворене відомство покликане замінити стару Державну фіскальну службу, а ключовим його завданням має стати запобігання і протидія кримінальним правопорушенням в економічній та фінансовій сфері. Зокрема, БЕБ аналізуватиме бенефіціарів фінансових операцій і визначатиме, чи нема порушень законодавства в обігу коштів у державних і бізнес-структурах.

Раніше ми повідомляли, що уряд заклав у проєкт Державного бюджету на 2022 рік 621 мільйон гривень на фінансування Бюро економічної безпеки (БЕБ). Зазначається, що з цієї суми 482 мільйони гривень будуть спрямовані на оплату праці співробітників нового відомства.

Також ми писали, що Бюро економічної безпеки України нарешті сформувало для себе відповідну Раду громадського контролю.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу