Закон про Фонд гарантування вкладів можуть визнати неконституційним

Поділитися:

Голова Фонду гарантування вкладів фізичних осіб написала президенту лист, в якому просить скликати Раду національної безпеки через виниклу загрозу в економічній сфері в разі скасування Конституційним судом закону “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб”.

За інформацією Фонду гарантування, виробництво, що знаходилося в Конституційному суді протягом 4 років, було відновлено 16 червня.

Мета цього подання – визнання неконституційним закону” Про систему гарантування вкладів фізичних осіб … Задоволення КСУ конституційного подання в повному обсязі миттєво виведе за межі правового поля весь інститут системи гарантування вкладів, виведення неплатоспроможних банків з ринку і ліквідації банків “, – наголошується в листі.

Так, визнання некостітуціоним закону про систему гарантування вкладів унеможливить висновок неплатоспроможних банків з ринку і задоволення вимог вкладників, скасує вимоги до пов’язаних з неплатоспроможними банками особам, а також унеможливить виконання Україною взятих на себе зобов’язань в рамках діючих міжнародних програм і меморандумів.

Нагадаємо, що Україна збирається внести поправки в законодавство і надати Фонду гарантування вкладів фізосіб права (ФГВФО) на судове врегулювання з пов’язаними з банкрутством особами. Таким чином уряд має намір домогтися прогресу в зниженні вартості банкрутства банків для держави.

Раніше повідомлялося, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) розробив і запропонував зміни в порядок дистанційних перевірок учасників даного Фонду, зокрема визначив механізми віддаленої роботи з інформацією банків.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу