Захистили населення: регулятор пропонує підвищити ціни на електрику

Поділитися:

Національна комісія з державного регулювання енергетики і комунальних послуг НКРЕКУ пропонує підвищити ціни на електрику для населення від 1 січня 2021 року. Про це повідомляється за підсумками засідання круглого столу спеціальної комісії в рамках засідання комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Таким чином, регулятор збирається скасувати нині існуюче тарифоутворення і заощадити на цьому приблизно 12 млрд гривень коштів в річному численні.

Також в НКРЕКУ розглядають варіант підвищення тарифу для споживачів до цінових позиціях вартості електрики для промислової сфери. Пропозиція охоплює період від двох і до п’яти наступних років.

Останнє дозволить збільшити кількість грошових надходжень для сфери аж до 38 млдр гривень.

Відзначимо, що на поточний момент в Україні вартість на електроенергію регулюється окремим механізмом покладання спеціальних обов’язків, які встановлює уряд держави. Це входить в рамки існування нової моделі ринку електроенергії, впровадженої в країні від 1 липня 2019 року.

Тепер же у відомстві розглядають можливості стабілізації рівня цін на ринку і поступового вирівнювання цінової політики на електрику.

При цьому наголошується, що всі вище означені сценарії ще знаходяться в процесі обговорення і підсумкових законів ще не прийняли.

Як повідомлялося раніше, електроенергія для промисловців в перші дні травня подорожчала на 46%, в порівнянні з показниками квітня. До яких наслідків така ситуація загрожує Україні і її промисловості? Про це розповів провідний експерт Центру Разумкова Віктор Логацкій, а також аналітик ринку електроенергії Дмитро Сидоров в ефірі телеканалу «about:blank».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу