За три місяці держава працевлаштувала 30 тисяч українців

Поділитися:

У Міністерстві фінансів України повідомили, що станом на липень 2020 року, кількість безробітних у країні зменшилася на 30 тисяч осіб.

“Безробіття в порівнянні з червнем зменшилася десь на 30 тис. Осіб. У прем’єра була нарада, він озвучував ці цифри. За липень – серпень пішла динаміка щодо скорочення безробіття. Фактично почалася ще в липні. Зараз вже є очевидний тренд”, – зазначив глава відомства.

Крім цього, в Мінфіні заявили, що в фонді по боротьбі з COVID-19 достатньо коштів для виплати допомоги по безробіттю.

“У нас же” локдауна “немає. По безробіттю коштів достатньо до кінця року. За часткового безробіття – якщо бізнес працює, то кому тоді ми платимо? І ця сума по частковому безробіттю зараз вже зменшується. Якщо в липні ми виходили на мільярд на місяць , мільярд з чимось, то зараз у нас суми зменшуються. Коштів вистачить “, – додав міністр фінансів.

Нагадаємо, що в Державній службі статистики України зафіксували позитивні зміни у ставленні зменшення безробітних в Україні. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Вказується, що такі зміни були зафіксовані в кінці серпня. В оновленій статистиці з боку Держстату йдеться про те, що кількість безробітних в Україні впало з 488 тис. До 478 тис. Чоловік.

Раніше повідомлялося, що місія Міжнародного валютного фонду вирішила зробити паузу в спілкуванні з українською стороною, це стало зрозуміло після перенесення часу запланованого візиту. За словами міністра фінансів Сергія Марченка, причинами виступають досить гучні справи в антикорупційному секторі – ситуація, пов’язана з «Приватбанком» і братами Суркісами, а також ситуація з грошима з фонду боротьби з COVID-19.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу