За карантин в Україні стало вдвічі більше безробітних

Поділитися:

У період карантину і супутнього йому економічної кризи в Україні у два рази піднявся офіційний рівень безробіття. Про це свідчать відповідне дані, опубліковані на урядовому порталі.

Вказується, що за час кризи своє офіційне місце роботи втратили сотні тисяч українців. За даними уряду, за цей час статус безробітного отримали 431,8 тис. осіб. Така статистика представлена ​​станом на 20 серпня.

Повідомляється, що дані показники на 67% перевищують ту кількість безробітних, яке фіксувалося до карантину.

На цей час Україна поступово виходить з кризи: бізнес знову починає працювати, тому на біржі праці поступово зменшується кількість зареєстрованих безробітних.

Наприклад, якщо у квітні без роботи було зареєстровано 149 осіб, то вже в травні їх кількість зменшилася до 97 тисяч, в червні – до 75 тисяч, а в липні – і зовсім склала 68 тисяч. В середньому, за п’ять місяців карантину працевлаштуватися змогли 245 тисяч осіб.

Нагадаємо, що за словами експертів, в країні зростає рівень прихованого безробіття. Тобто, людина увернула з трудової міграції, тут ніде працевлаштуватися, плюс є люди, які втратили роботу і не подали заявки на допомогу від держави.

До кінця 2020 року в Україні не варто очікувати поліпшення на ринку праці. При цьому вітчизняний бізнес не виключає, що восени поточного року влада країни введуть жорсткіші обмеження.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу