За карантин бізнес заплатив в півтора рази більше податків

Поділитися:

В Україні за час карантину податкове навантаження на бізнес збільшилося в 1,5 раза. Про це повідомляє президент України Володимир Зеленський в рамках свого робочого візиту в Житомирську область.

За словами глави держави, за цей же період прибутковість українських митниць різко впала. Він сказав, що на відміну від Податкової служби України, яка показує досить хороший результат, українська митниця поки що не дотягує до тих завдань, які ставило Міністерство фінансів України.

При цьому президент висловив здивування тим, що в карантин податки збиралися краще, ніж в період без кризи.

“Якщо у нас в COVID-період податкові надходження збільшилися десь в півтора раза, то у мене великі питання: що ж тоді, коли держава працювала, де всі ці гроші?”, – сказав він.

Також лідер країни визнав, що Україна відчуває деякі труднощі в плані економіки, проте ситуація все ще стабільна і далека від катастрофи.

Раніше в Державній податковій службі розповіли про те, що 8 серпня поточного року набули чинності правила, що розширюють перелік доходів, які не підпадають під оподаткування. Вони прописані в законі під номером 786.

Тим часом в Україні майже 2 млн підприємців і кожен з них платить в середньому 13 000 гривен на рік. Так, у 2019 році грошовий оберт від ФОП склав 1 млн доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу