Євросоюз відкрив дві антимонопольні справи проти Apple

Поділитися:

Американська компанія Apple потрапила в скандал на полях Євросоюзу через порушення правил конкуренції цифрового ринку. Відповідні антимонопольні справи проти фірми заснувала Європейська комісія, яка має намір прояснити діяльність компанії, повідомляє DW.

Відзначимо, що мова йде про цифрові платформи Apple Pay і App Store, які обмежують вибір покупця в рамках оплати товарів, чим порушують правила конкуренції.

Зокрема, зараз використовувати технологію NFC на смартфонах компанії можна лише через Apple Pay, що позбавляє клієнтів переваг використання інших платіжних функцій.

У зв’язку з цим прийнято рішення більш уважно оцінити практики Apple Pay, а також їх вплив на конкуренцію“, – йдеться в повідомленні.

Другий прецедент вже стосується використання App Store, який нібито обмежує можливість просування в додатку інших сервісів.

У разі винності компанії американський монополіст цифрових технологій буде змушений заплатити штраф у розмірі до 10 відсотків річної виручки, а також внести правки в положення щодо власної ділової практики.

Цікаво, що гучний скандал вже прокоментувала частина представників Apple, сказавши, що компанія не визнає претензії з боку Євросоюзу.

Ми дотримуємося закону в усьому, що робимо, і ми приймаємо конкуренцію на кожному етапі, тому що вважаємо, що це підштовхує нас до ще кращих результатів“, – заявили в компанії.

Нагадаємо, що недавно американська компанія «Apple» офіційно зареєструвала свою першу компанію в Україні: фірма зареєструвала власну товариство з обмеженою відповідальністю.

Поки що в «Apple» свої плани щодо створення українського бізнесу не коментують, проте компанія вже зареєструвала в країні офіс під назвою «IQ Business Center».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу