Європі не потрібні українські яблука

Поділитися:

Фахівці стверджують, що українські яблука, що продаються за кордон на сік можна було б реалізувати куди дорожче. Так, середня ціна прийому яблук на сік – 1 грн за кг. Але якби українські фрукти відповідали вимогам європейських споживачів, ціна б зросла.

“Для розвитку садівництва потрібно розвивати ринок землі, адже цей вид агробізнесу вимагає значних і тривалих інвестицій. Високоінтенсивний сад – це близько 50 тис євро на гектар. Лохина – 20 тис доларів в га – інвестиції. Це великий ризик для інвесторів», – відзначають експерти .

Відомо, що горизонт планування подій у садівників і ягідників становить 30 років. Тому, при правильному плануванні, місце залишиться для всіх.

Нагадаємо, що за перші півроку 2020 року в Україні значно піднялися в ціні яблука. При цьому бензин марки А-92 подешевшав на 20 відсотків.

За відомостями Державної служби статистики, в країні, крім яблук, подорожчали і інші продукти. Наприклад, морква на 103,7 відсотка, цибуля ріпчаста – на 38,5 відсотка, капуста – на 37,7 відсотка, гречана крупа – на 30,3 відсотка. Картопля злетів у ціні на 22,3 відсотка.

Раніше повідомлялося, що в Україні на сьогодні одними з найдешевших фруктів є банани. Кілограм в середньому коштує 27,2 грн. Банани в цьому сезоні продають дешевше, ніж яблука.

«Головна причина – холодна весна. Вона призвела до втрат врожаю ягід і фруктів, затримала сезон дозрівання в середньому на 7-10 днів. Також торік знизився урожай яблук в Україні та Європі », – каже Андрій Ярмак, економіст інвестиційного департаменту Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу