Європейці почали менше цікавитися автомобілями    

Поділитися:

Реєстрація нових автомобілів в Європі впала в жовтні після невеликого зростання місяцем раніше. Соціальні обмеження, спрямовані на стримування другої хвилі коронавірусу, завдали серйозної шкоди галузі. Про таке повідомила Європейська асоціація автовиробників, передають журналісти «Першого Ділового».

Галузь зареєструвала спад на 7,8%, і незначне зростання у вересні було першим в цьому році. Загалом з січня по жовтень число реєстрацій нових автомобілів в Європейському Союзі впало на 26,8%. Асоціація назвала таке скорочення автомобільного ринку через пандемію безпрецедентним.

Це перевищує збитки від фінансової кризи 2009 року, після якої на відновлення знадобилося 6 років, навіть при запуску державних стимулюючих механізмів. Всі п’ять найбільших ринків Європи пішли на зниження.

У жовтні обсяг продажів нових автомобілів знизився в Іспанії на 21%, у Франції — на 9,5%, в Німеччині — на 3,6%, в Італії — на 0,2%, у Великій Британії — на 1,6%.

Європейські уряди працюють над порятунком автомобільного сектора, який сильно постраждав від падіння попиту. Німеччина заявила, що виділить 3 млрд євро на підтримку розробки та виробництва екологічно чистих автомобілів. Франція вживає заходів для допомоги в покупці нових автомобілів, а італійський уряд виділяє сотні мільйонів євро на підтримку цього сектора.

Раніше повідомлялося про те, що нинішня коронакриза, на думку експерта, є найглибшою за останні 70 років. Рівно 200 років тому було відзначено першу серйозну промислову кризу, а це означає, що саме поняття не таке вже старе. Разом з тим світ вже встиг звикнути до криз і виробити якийсь умовний імунітет. Як правило, кожні 5-10 років відбувається криза — невеликої або середньої, а часом і такої глибокої, як у 2020-му.

Також ми писали про те, що світовий ринок послуг просів на 30%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу