ЄС вийде з кризи набагато швидше України

Поділитися:

Економіст Олег Пендзін назвав економічне обґрунтування того, чому Україна буде довше відчувати на собі коронакризу, ніж Європа. Експерт наводить як приклад кроки, які в період кризи роблять в інших країнах, і порівнює їх з українськими реаліями.

«І США, і країни Європи вирішили виходити з кризи шляхом розвитку і підтримки споживчого кредитування. Європа влила в 1.7 трильйонів євро в економіку для її відновлення, при цьому 750 млрд. з них — прямі субсидії для сегмента споживчих кредитів. За океаном же вливання склали близько трьох трильйонів доларів, де також велика частина пішла в кредитування.» — каже експерт

Також він зазначає, що в Україні, на відміну від прикладів, дорогі кредити і нижче рівень доходу. Якщо навіть в Європі і США банки ризикують, видаючи споживчі кредити, то в Україні і поготів. До слова про борги — зовнішній борг України становить 60% ВВП і ситуація видається катастрофічною, в той час як Японія при цифрі в 250% ВВП боргу — процвітає. Вся справа в тому, що дешеві кредити стимулюють людей брати і витрачати, тим самим підігріваючи економіку.

Нагадаємо, що міністр фінансів Сергій Марченко прогнозує відновлення економіки на кінець третього — початок четвертого кварталу поточного року. Про це він повідомив журналістам в рамках години звернень до уряду.

Також відбувся перший післякарантинний саміт лідерів Євросоюзу. Головною метою зустрічі є обговорення створення рятувального фонду для допомоги постраждалим економікам Європи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу