ЄС скаржиться до СОТ на Росію

Поділитися:

Світова організація торгівлі (СОТ) погодилася розглянути скаргу Євросоюзу, який стверджує, що Росія незаконно дискримінувала європейські товари на суму 290 млрд євро.

«‎Європейський Союз запросив комісію для вивчення заходів Росії, що впливають на доступ ЄС до комерційних закупівель державних структур»‎, — повідомили у СОТ.

У ЄС кажуть, що впродовж декількох років Росія розробляла заходи, які ставлять компанії Євросоюзу в невигідне становище при продажу товарів і послуг російським державним підприємствам та іншим організаціям за допомогою комерційних закупівель. ЄС закликав Росію скасувати заходи або привести їх у відповідність з правилами СОТ.

«Росія заявила, що впевнена, що її заходи відповідають її зобов’язанням в СОТ, і що вона готова і бажає продовжити консультації з Брюсселем з цього питання»‎, — наголошується в повідомленні.

Через те, що рішення не було прийняте, 20 грудня ЄС направив другий запит про створення комісії. У свою чергу орган СОТ з вирішення спорів (DSB) таки погодився створити комісію.

«DSB погодився створити комісію. Австралія, Корея, Колумбія, Бразилія, Швейцарія, США, Канада, Китай, Японія, Україна та Індія зарезервували свої права третіх осіб на участь у розгляді»‎, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, за підсумками січня-липня поточного року показник негативного сальдо зовнішньої торгівлі України скоротився на 26,2%. Про це свідчать дані Державної служби статистики України.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила