ЄС допоможе Україні трансформувати вугільні регіони

Поділитися:

У Європейському союзі готові допомогти Україні з трансформацією вугільних регіонів держави. Про це повідомляє міністр-радник Представництва ЄС в Україні Торстен Воллерт в рамках Першого німецько-українського енергетичного дня.

Він вказав на те, що на цей час ряд країн ЄС в особі Німеччини та Польщі готові надати відповідну підтримку щодо України. Також він назвав таке взаємне співробітництво важливим компонентом так званого “зеленого курсу”.

“Будемо намагатися, щоб структурні зміни вугільних регіонів включалися в європейський “зелений” курс. Оскільки така трансформація є важливою темою не тільки для українсько-німецького партнерства, але і важливим компонентом “зеленого курсу“, – вказав він.

Також відомо, що у спільній ініціативі будуть брати участь такі організації, як Європейська комісія, Світовий банк, ЄБРР та інші.

Нагадаємо, що в «Укренерго» розповіли про те, що за перше півріччя 2020 року зазнали збитків на 17 млрд за рахунок виплат за «зеленим тарифом».

Точніше, ключовою причиною збитків були названі спеціальні обов’язки (ПСО) по компенсації дефіциту ДП «Гарантований покупець». Вони були покладені на «Укренерго» для виплат коштів виробникам електроенергії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу