ЄБРР допоможе підготувати порт «Чорноморськ» до концесії

Поділитися:

Підготувати порт «Чорноморськ» до концесії допоможуть – Європейський банк реконструкції і розвитку і Міжнародна фінансова корпорація, інформує телеканал «Перший Діловий».

Зокрема, іноземні партнери нададуть допомогу в організації тендера. За словами експертів, інвестиції приватного сектора дозволять Україні збільшити обсяги імпорту та експорту.

Крім цього, дадуть право підвищити конкуренто-спроможність в сфері торгівлі і прискорити економічне зростання. Фахівці вважають, що контейнерні перевезення мають великий потенціал для розвитку в Україні. Після залучення інвестора в порт «Чорноморськ» його пропускна здатність збільшиться вдвічі.

Надання в концесію «Чорноморськ» допоможе модернізувати обладнання терміналу та поліпшити і оптимізувати роботу. А також створити додаткові послуги для перевізників і власників вантажів.

Нагадаємо, що Ощадбанк може отримати кредит від Європейського банку реконструкції та розвитку з можливістю конвертації в акції банку. Однак для цього він повинен виконати три умови, як заявили у ЄБРР.

Також ми писали, що експерти переконані, що Україні треба розраховувати на власні сили, а не на США, МВФ і ЄБРР.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу