В ЄС запропонували шляхи виходу з енергокризи

Поділитися:

Країни ЄС виступили за розвиток атомної енергетики та запропонували визнати її «зеленою» галуззю. Французький міністр економіки і фінансів та міністр-делегат з питань промисловості при тому ж відомстві розповіли про спільну заяву десяти країн Євросоюзу.

Згідно з інформацією, ініціативу вже підтримали Франція, Румунія, Чехія, Фінляндія, Словаччина, Хорватія, Словенія, Болгарія, Польща і Угорщина. У цих країнах вважають за потрібне розглянути всі технології виробництва енергії з низьким викидом СО2. Відтак, було запропоновано до кінця 2021 року визнати атомну енергетику «зеленою» галуззю.

«Збільшення цін на енергію показує, наскільки важливо нам якомога швидше скоротити нашу енергетичну залежність від іноземних держав. Очевидно, що напруженість з поставками енергоносіїв в подальшому стане все більш частим явищем», — йдеться у повідомленні.

На думку авторів статті, мирний атом забезпечує стабільність в енергетичному секторі, оскільки захищає споживача від коливання цін, а також зміцнює незалежність Європи в цій сфері.

Раніше ми повідомляли, що Кабінет міністрів наразі працює над кількома стратегічними документами, на основі яких має відбутися «зелена» трансформація в енергетичному секторі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу