В ЄС оштрафували три банки за змову

Поділитися:

Три інвестиційні банки були оштрафовані Європейською комісією на 371 млн євро за картельну змову при торгівлі європейськими держоблігаціями на первинному і вторинному ринках в період з 2007 року по 2011 рік.

Відомо, що штрафи отримали японський Nomura Holdings, швейцарський UBS і італійський UniCredit. При цьому британський NatWest Group Plc уникнув штрафу, оскільки повідомив Єврокомісії про наявність змови. Американський Bank of America Corp. і французький Natixis також не були оштрафовані, оскільки їх дії вийшли за рамки терміну давності.

Крім того, німецький Portigon AG (раніше називався WestLB) отримав нульовий штраф в зв’язку з відсутністю обороту за останній фінансовий рік, який використовувався для розрахунку штрафів.

Слід зазначити, що трейдери інвестбанків обмінювалися важливими даними, в тому числі про клієнтських заявках, перед аукціонами з розміщення державних облігацій. Обмін інформацією, який походив через чат-руми терміналів Bloomberg, тривав, в тому числі після глобальної фінансової кризи, коли багато банків отримали допомогу від держав.

Нагадаємо, що в Єврокомісії повідомили, що економіка ЄС повернеться до докризових показників в 2022 році.

Раніше повідомлялося, що в Україні суд заборонив «дочці» російського «Сбербанку» користуватися торговою маркою. Північний апеляційний господарський суд підтвердив рішення попередньої інстанції про задоволення позову українського держбанку «Ощадбанк» до ВАТ «Ощадбанк» та ВАТ «Ощадбанк Росії».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу