В Україні зростуть штрафи за забруднення с/г земель

Поділитися:

Депутати Верховної Ради прийняли в першому читанні законопроект про управління відходами. Згідно з проектом закону, передбачається збільшення штрафів за засмічення і забруднення сільськогосподарських та інших земель.

Документ передбачає сплату штрафу, громадянами, котрі скоїли подібні порушення, в розмірі від 100 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Для підприємців штраф буде ще більше: від 250 до 500 мінімумів.

Таким чином, за забруднення сільськогосподарських та інших видів земель, громадяни можуть заплатити до 6800 гривень штрафу.

Нагадаємо, що антимонопольний комітет України у ході розслідування справи про будівництво об’єкта «Арка», який є частиною укриття Чорнобильської АЕС, виявив картельну змову на конкурсах з відбору підрядника для будівництва об’єктів на Чорнобильській АЕС. Про це повідомила прес-служба АМКУ.

Порушниками конкурентного законодавства виявилися дві компанії, пов’язані з корпорацією УКРБУД – ТОВ «СК Укрбудмонтаж» і ПрАТ «Укренергомонтаж».

Раніше повідомлялося, що народні депутати зареєстрували новий законопроект у Верховній Раді, який збільшує адміністративне покарання за домашнє насильство.

Автори закону впевнені, що нинішні штрафи за насильство в сім’ї просто смішні. Так, на даний момент, сума штрафу становить від 170 до 340 гривень, а при повторенні ситуації протягом року – від 340 до 680 гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу