В Україні зростають валютні ризики для банків

Поділитися:

Національний банк України провів “Опитування про умови банківського кредитування” серед фінансових установ країни. Так, багато українських банків називають валютний ризик ключовим в 3 кварталі 2020 року. Відомо, що близько 40% банків відзначили зростання валютного ризику. Таких високих значень валютний ризик досягав лише в момент введення карантинних обмежень і в кризовому 2014 році.

Слід зазначити, що на зростання кредитного ризику вказала лише третина банків. Процентний ризик і ризик ліквідності, на думку банків, знизилися.

“Банки очікують підвищення валютного ризику в наступному кварталі. Очікування реалізації інших ризиків помірні”, – йдеться в документі.

Раніше повідомлялося, що в прес-службі Національного банку України заявили, що державний регулятор дозволив фінустановам передавати свої повноваження по прийому готівки для подальшого їх переказу іншим фінустановам.

Відомо, що тепер небанківські установи та оператори поштового зв’язку зможуть передавати іншим таким же установам або операторам свої повноваження щодо здійснення операцій з прийому готівки для подальшого їх переказу, уклавши між собою відповідний договір.

Нагадаємо, що банк має право заблокувати поточний рахунок клієнта в разі наявності у останнього боргу по кредиту, аліменти, штрафи та інші зобов’язання які клієнт не виплатив.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу