В Україні зафіксовано зростання вартості цукру. За жовтень 2020 року ціна на один з основних продуктів у продуктовому кошику зросла більше ніж на 3 гривні за один кілограм. Такі дані оприлюднила Державна служба статистики.
Зокрема йдеться про подорожчання продукту у роздрібних мережевих магазинах. Ціна на цукор українського виробництва у жовтні піднялася до 18,3 грн., а у вересні середня вартість цукру складала близько 15 гривень за кілограм. Якщо порівнювати ціну у жовтні 2020 року та жовтні 2019-го, то різниця становить 3,45 грн.
Причиною такого підвищення названо різке зростання відпускної вартості на заводах. Станом на зараз тонна цукру вартує від 17,5 до 18,1 тис. грн.
Раніше повідомлялося, що цукрові заводи переробили 5 млн тонн буряка. В Асоціації «Укрцукор» нагадали, що сезон виробництва цукру за традицією у 2020 році почався п’ятого вересня. І з цього числа по сьогодні підприємства цукрової галузі встигли переробити майже 5 мільйонів тонн цукрових буряків. З них вийшло 657, 4 тонн цукру.
Також ми писали про те, чим планують заповнювати Держрезерв.