В Україні зростає ринок органічної продукції

Поділитися:

В Україні зростає ринок органічної продукції: в країні збільшилася кількість натуральних соків. Про це свідчать дані експертів компанії “T.B. Fruit”, передає прес-служба відомства.

За даними аналітиків, з сучасним плином життя українці все частіше стали віддавати перевагу здоровому способу життя, який не обходиться без вживання продуктів органічного харчування.

Зараз світове споживання таких товарів вже збільшилося на 2-4% в рік, що обіцяє Україні, як одній з головних країн-експортерів, підвищенням попиту на свіжі овочі та фрукти.

Прогнозується, що в 2020 році попит на органічну продукцію зросте на 5-7%, що в грошовому значенні дорівнює 97 млрд доларів.

В Україні все більшої популярності набирають різні натуральні соки. В цілому, виробництво такого продукту займає 2-3% від загального виробництва соків в світі, проте в подальшому цей процес збільшиться, так як суспільство поступово переходить на споживання виключно соків прямого віджиму.

Також очікується розширення асортименту індустрії: з’являться нові смаки, а також наповнювачі, що прямо впливають на людський імунітет.

“У майбутньому прогнозується подальше збільшення частки органічних соків щодо звичайних соків», – підкреслили аналітики.

Як повідомлялося раніше, З 2 серпня 2019 року в Україні існує список виробників органічної продукції.

Новий держреєстр операторів, які виробляють органічну продукцію відповідно до вимог законодавства у сфері органічного виробництва, обороту і маркування органічної продукції, потрапили ті виробники, які підписали договір з органом сертифікації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу