В Україні знизилася кількість банкрутств

Поділитися:

За інформацією платформи відкритих даних Опендатабот, в Україні приблизно 400 компаній в місяць заявляли про банкрутство. Хоча в період до карантину, щомісяця банкрутували близько 1,8 тисяч компаній.

Аналітики впевнені, що так відбувається тому, що судова система не функціонувала в нормальному ритмі. Українські суди перестали працювати або працювали обмежено, і засідання у справах стали переноситься більш ніж на півроку.

Хоча під час карантину неплатоспроможними стали безліч компаній, але кількість процедур банкрутства в період березень-червень 2020 року – дуже низька.

Тому, хоча багато компаній стали неплатоспроможними під час карантину, кількість процедур банкрутства з березня по червень було дуже низьким. У січні банкрутами стали 1049 юросіб, в лютому – 1238, в березні – 938, в квітні – 456, в травні – 362, в червні – 441.

Кількість банкрутів-фізосіб залишилося на тому ж рівні, на якому і було. За останні півроку офіційно збанкрутували тільки 80 фізосіб.

Нагадаємо, що за оцінками експертів, стан державного резерву України настільки важке, що відомство може просто не протриматися до нового сезону. Причиною цього стали багатомільйонні крадіжки в Держрезерві за минулі роки.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада законопроектом №3322 внесла зміни до Кодексу про процедури банкрутства для недопущення зловживань в сфері банкрутства на період карантину. За прийняття законопроекту в другому читанні і в цілому проголосувало 307 народних депутатів.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу