В Україні запущено сервіс автоматичної оцінки майна

Поділитися:

У Фонді державного майна повідомляють про запуск сервісу автоматичної оцінки майна.

За інформацією пресслужби Фонду, запущена в експлутацію єдина база даних звітів щодо оцінки з модулем електронного визначення оціночної вартості, із сервісом послуги е-визначення оціночної вартості, а також формування е-довідок в автоматичному режимі.

Зазначається, що для того, щоб визначити оціночну вартість об’єкта нерухомості Єдиною базою даних звітів щодо оцінки – формуватиметься е-довідка, яка буде чинною упродовж 30 календарних днів. У разі незгоди особи з результатами автоматичної оцінки – вона має право звернутися до оцінювача, щоб визначити ринкову вартість об’єкта. Оцінювач робитиме звіт про оцінку майна, який реєструватиметься у Єдиній базі. Він діятиме упродовж півроку 6 місяців.

У Фонді держмайна запевняють, що для всіх громадян сервіс автоматичної оцінки нерухомості – безкоштовний. Як очікується, економія становитиме сотні мільйонів гривень, оскільки громадянам не платитимуть за послуги оцінки нерухомості.

Щоб скористатися послугою – необхідний доступ до інтернету та електронний цифровий підпис.

У відомстві обіцяють згодом оприлюднити детальну відеоінструкцію, коли буде повноцінно запущено систему.

Нагадаємо, раніше Кабмін затвердив стартову ціну та умови конкурсу з продажу «Об’єднаної гірничо-хімічної компанії». Фонд держмайна на форумі «Україна.30» анонсував проведення цього конкурсу в серпні. Необхідні документи були внесені 27 квітня.

Також ми писали, що у Фонді державного майна України розповіли про прибуток, який вдалося отримати завдяки приватизації 25 активів спиртової галузі. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу