В Україні запрацював закон про товарні біржі

Поділитися:

В Україні в рамках нового закону «Про товарні біржі», який запрацював з 1 липня цього року, змінилися норми та вимоги до учасників ринку щодо здійснення професійної діяльності, повідомляють у Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

За законодавством, всі стандартизовані товари мають торгуватися на біржах, які пройшли процедуру ліцензування в Нацкомісії з цінних паперів, у разі бажання надалі здійснювати діяльність товарної біржі.

Окрім того, дозволено використовувати у назві такі профільні терміни, як – «товарна біржа», «оператор організованого ринку», «організований ринок» і т. ін. – виключно юридичним особам, які мають ліцензію про діяльність щодо організації торгівлі товарами на товарних біржах.

Наголошується, що ліцензована товарна біржа мусить моніторити біржові торги та контролювати дотримання учасниками біржових торгів норм та правил біржі, зокрема, задля запобігання маніпулюванню та інсайдерської торгівлі на товарній біржі.

Нагадаємо, що у Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку повідомляють, що список сумнівних інвестиційних проектів поповнився ще шістьмома такими проєктами.

Також ми писали, що криптовалютна біржа Байненс почала торги токенізованими акціями Тесла.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу