В Україні з’явився єдиний експортний портал

Поділитися:

23 грудня на платформі “Дія” з’явився Офіс по просуванню експорту. Відомо, що бізнес за підтримки Мінекономіки запустив Єдиний експортний веб-портал – онлайн-платформу для експортерів і компаній, зацікавлених в експорті.

За словами уряду, головна мета цього проекту – підвищення рівня національного експорту і надання підтримки підприємствам для виходу на нові ринки, а також іноземним компаніям, які зацікавлені в імпорті товарів і послуг з України та налагодженні партнерських відносин.

«Розвиток експорту, який сьогодні формує майже половину ВВП країни – в пріоритеті уряду України. Держава докладає максимум зусиль для впровадження фінансових та інформаційних інструментів підтримки експортерів для полегшення доступу українських товарів на зовнішні ринки. Запуск Єдиного експортного веб-порталу забезпечить виробників необхідними знаннями, полегшить пошук нових ринків збуту і встановлення ділових контактів для успішної експортної діяльності », – прокоментував нововведення Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

Експерти вважають, що використання експортерами онлайн-платформи прискорить розвиток малих і середніх підприємств у всіх регіонах України. Також веб-портал дозволить виробникам більше використовувати інструменти електронної комерції, є актуальним в умовах пандемії коронавірусу.

Нагадаємо, що в додатку «Дія» українці заплатили близько 6 млн гривень боргів і штрафів. Відомо, що 3800 боргів громадяни сплатили на суму 4,2 млн гривень, а також 4900 штрафів на суму 1,8 млн гривень.

Так, щоб отримати відповідний функціонал користувачі повинні оновити мобільний додаток до версії 2.0.

Раніше повідомлялося, що зараз за кордоном розглядають 58 запитів експорту української агропродукції. Про таке заявили в Державній службі з питань безпеки харчової продукції та захисту прав споживачів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу