В Україні з’явилися нові цінні папери

Поділитися:

В Україні запроваджуються «зелені» облігації як окремий підвид цінних паперів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Держенергоефективності.

Зазначається, що закон набув чинності з 1 липня.

Документ встановлює поняття «зелених» облігацій та проектів екологічного спрямування, коло емітентів «зелених» облігацій, принципи розкриття інформації емітентами, процедури звітності та використання надходжень, що будуть залучені від інвесторів на фінансування та/або рефінансування проектів екологічного спрямування.

Згідно з інформацією, здійснювати емісію «зелених» облігацій може особа, яка реалізує або фінансує проект екологічного спрямування.

Кошти від розміщення таких паперів можуть спрямовуватися на фінансування та/або рефінансування витрат проекту екологічного спрямування. До прикладу, проектів у сфері альтернативної енергетики, енергоефективності, мінімізації утворення, утилізації та переробки відходів, впровадження екологічно чистого транспорту, органічного землеробства, збереження флори і фауни тощо.

Крім того, інформація про емітента «зелених» облігацій повинна додатково містити відомості про поточний стан реалізації проекту.

Також, повинна надаватись інформація про обсяг коштів, залучених за рахунок емісії «зелених» облігацій, та обсяг фактично використаних коштів для реалізації або фінансування проекту екологічного спрямування.

Раніше в «Укренерго» розповіли, на яку суму будуть випущені облігації.

Крім того, ми писали, що вже восени 2021 року в Україні мають з’явитися єврооблігації, які допоможуть сплатити борги перед виробниками «зеленої» енергії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу