В Україні з’явилася нова фінансова піраміда

Финансовая пирамида
Поділитися:

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку попередила українців, що інвестуючи в Exlimited, вони можуть втратити вкладення.

Про це повідомляє прес-служба НКЦБФР.

Умови вкладення коштів в Exlimited привабливі для клієнтів. Інвесторам обіцяють високі відсотки за вкладами, від 0.4% до 1.5% в день. Проект залучає кошти у вигляді безстрокового депозиту в національній валюті або в одній з криптовалюта, який начебто можна отримати назад, але не в повному обсязі.

Представник нацкомісії зазначив: «Проект Exlimited має схожу на B2BJewelry реферальну програму, коли за кожного нового залученого інвестора нараховується додатковий відсоток прибутку. Проект активно рекламується на YouTube тими самими блогерами, які нещодавно переконували громадян вкладати кошти у B2BJewelry, та у спільнотах вкладників B2BJewelry у соціальних мережах».

На сайті компанії немає інформації про дозвільні документи для ведення фінансової діяльності на території України, там розміщена інформація, про ліцензію від 2007 року, яка видана в Гонконзі, також відсутній адреса офісу та номери телефону. З контактів представлені тільки форма зворотного зв’язку, e-mail та посилання на месенджери.

Така автономність, може вказувати на шахрайські наміри, також дивує те, що згадки про компанію з двадцятирічним стажем роботи на інвестиційних ринках з’являються в мережі тільки в березні 2020 року.

На сайті проекту Exlimited анонсується продаж різних фінансових документів, які мають ознаки цінних паперів, а значить вони повинні реєструватися в НКЦПФР, але на даний момент на реєстрацію нічого не подано.

НКЦПФР попереджає: залучення коштів населення і виплату відсотків на території України можуть здійснювати тільки фінансові установи, які зареєстровані на території України і мають відповідні ліцензії.

Як повідомлялося раніше, в Україні незабаром можуть почати карати організаторів фінансових пірамід. У Верховній Раді зареєстровано відповідний законопроект. Його авторами стали четверо депутатів – троє з франції «Слуга народу» і один з фракції «Голос».

Також варто відзначити, Національний банк України шукає борги проблемних банків за кордоном. За даними відомства, Фонд гарантування вкладів недавно уклав контракти на представлення інтересів Фонду та неплатоспроможних банків в ряді судових розглядів, які охоплюють всі можливі процеси, зокрема, і справи про відшкодування збитків, завданих таким банкам і їх кредиторам.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу