В Україні вирішили створювати «розумні» міста

Поділитися:

В Україні продовжують втілювати в життя нову економічну концепцію так званих “розумних міст”. На цю мить частка міст Європи та світу вже знаходиться в міжнародних рейтингах “найрозумніших” куточків планети.

Так, сама концепція охоплює відразу дев’ять критеріїв, серед яких звичайно ж враховується рівень економіки, зручність пересування по місту, стан навколишнього середовища, соціальна складова у вигляді згуртованості й можливостей для розвитку населення, а також звичайно ж наявність сучасних технологій, які можуть допомогти кожному “йти в ногу з часом”.

На цей час за розрахунками Іспанського Центру глобалізації та стратегії “найрозумнішими” містами світу є Лондон, Нью-Йорк, Париж і Рейк’явік. Всього в рейтингу 174 міста, серед яких сам Київ займає лише 115 позицію.

Для того, щоб поліпшити розташування Києва в даному списку рейтингу вітчизняній владі варто потурбуватися про всіх перераховані вище умовах за якими формується список рейтингу.

Так, можна встановити додаткові відеокамери, які допомогли б українцям відчувати себе в безпеці та в цілому збільшити рівень цифрових технологій для комфортного життя сучасних громадян.

І це стосується не тільки столиці, а й усіх житлових куточків України. Наразі чверть українських лікарень не мають інтернету в той час, як інші міста світу активно розвиваються.

Наприклад, через кілька тижнів в Ізраїлі пройде тестування доріг, за допомогою яких зможуть заряджатися електромобілі. Також в Ізраїлі розробили експериментальну систему штучного інтелекту, яка була створена з метою поліпшення безпеки на місцевих пляжах.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу